I den populära podcasten ”Resan hit” intervjuas spännande människor med invandrarbakgrund om hur deras livsresa och bakgrund sett ut. En av de personer som fått äran att intervjuas är Yari Foundations nuvarande ordförande Siavoush Mohammadi.

I två olika avsnitt kan du lyssna till Siavoush berätta om sin egen bakgrund. Från uppväxten i Uppsala vidare till tiden som forskare inom rymdfysik, och vad det är han arbetar med idag när han inte har fullt upp med Yari Foundation.

Under intervjun delar han med sig av sina tankar och erfarenheter kring allt från integration till karriärval, vad som är det bästa med svensk och iransk kultur och hur det kommer sig att Yari Foundation grundades för 20 år sedan. Han berättar även om nyckeln till Yaris framgång, varför man behövde vara en religiöst och politiskt obunden organisation och hur man i den närstående framtiden ska lyckas ge ännu fler barn möjligheten till skolgång.

För den nyfikne är det alltså det perfekta poddtipset, särskilt för dig som vill lära dig mer om Yaris bakgrund och verksamhet, och även passa på att inspireras av Siavoush och hans resa till att hjälpa ge tusentals barn en utbildning!

Lyssna på podcasten här: