Söndagen den 2:a juni var en historisk dag för Yari Foundation. Vi är nu officiellt lanserade i Kanada! Vi är mycket ödmjuka inför denna möjlighet att sprida våra vingar och nå fler barn för att ge de ekonomiska medel att fortsätta sin utbildning. Vår plan är att sponsra 5000 barn fram till 2023. Detta är endast möjligt med stöd från vårt community.

Parallellt med lanseringen organiserade vårt team i Kanada ett evenemang med flera olika aktiviteter. Yaris ordförande, Siavoush Mohammadi, inledde eventet med en introduktion till Yaris arbete. Efter det delade Mohsen Khalkhali, Yaris koordinator i Kanada, med sig av sin personliga berättelse om hur han kom att hitta Yari och bli en del av familjen.

Föredragen blev väl mottagna bland besökarna och skapade en spännande diskussion. Gästerna var imponerade av transparensen och trovärdigheten som Yari Foundation står för.

En bedårande samling av 29 tavlor målade av barnen inom Yari Foundation auktionerades ut under eventet. Vidare visades 200 målningstryck i galleriet. Auktionen drog mycket uppmärksamhet och gästerna visade ett stort intresse. Förtjänsten från auktionen blev 3,700 CAD (26,170kr).

En vacker landskapsmålning i samlingen köptes av publiken kollektivt till ett pris av 410CAD (2,900kr) och donerades direkt till Yari Foundation. De övriga uppvisade tavlorna samlade också in 265CAD (1880kr). Eventet samlade totalt ihop 5,500CAD (38,900kr).

Månatliga donationer är ett väldigt bra sätt att göra skillnad. Dessa regelbundna donationer, som kan starta med kring 25CAD per månad gör att Yari kan erbjuda ett stabilt sätt för familjerna att planera barnens utbildning. Minst fyra generösa filantroper blev genast månatliga donatorer åt ett barn.

Om du bor i Kanada och är intresserad av att veta mer om vårt arbete och hur du kan bli involverad kontakta oss gärna på info@yari.se eller via våra sociala medier @Yari.Foundation. Vi vill gärna höra från dig!