Vi drömmer om en värld där varje barn har möjlighet att gå i skolan varje dag. Vårt mål är att hjälpa över 5000 barn före år 2023. YARI Foundation möjliggör att socialt och ekonomiskt marginaliserade barn i Iran får en chans att slutföra sin skolgång, vilket ger dem  möjligheten att uppfylla sin egen potential och skapa en framtid för sig själva.

Vi är glada att kunna meddela att vi i början av läsåret 2019 skickade 1000 elever till skolan, jämfört med föregående år som var 800 studenter. Studenterna är i åldern 6-18 år och kommer från hela Iran. Eftersom vi vet vikten av utbildning för flickor så är över hälften av våra studenter (61%) flickor.

Yari-stiftelsen är en ideell välgörenhetsorganisation som vid upprättandet 1999 i Uppsala stödde endast fyra studenter. Idag, under 20-årsjubiléet, hjälper Yari 1000 studenter. Över 100 frivilliga i Sverige, Kanada och Iran ägnar dessutom en del av sin tid och expertis gratis till Yari.

Yari team
Om Yari

Yari ger stipendium till alla barn. Detta belopp är avsett att täcka skolavgifter, mat, kläder, böcker eller resekostnader beroende på barnets exakta behov. Det är en villkorlig kontantöverföring (CCT) vilket innebär att i överensstämmelse med överföringen kräver Yari bevis på närvaro i skolan. Vill du veta mer om CCT: s och varför det är ett effektivt sätt att donera? Läs här.

Vi tackar er enormt för ert stöd till oss och vi är fast beslutna att nå ännu fler studenter i behov framöver.