Yari Foundation grundades med en brinnande önskan att hjälpa ekonomiskt marginaliserade barn i skolan och ge dem ekonomiska medel för att kunna studera. 27 september 1999 är dagen då grundarna officiellt registrerade den som Yari foundation och sedan dess har det varit vårt uppdrag att göra det möjligt för unga barn att skapa en ljusare framtid för sig själva genom utbildning.

Med anledning av vårt 20-årsjubileum, fredagen den 27:e september 2019, höll vi ett evenemang för att fira denna underbara 20 år långa resa som vi gjort tillsammans med våra grundare, medlemmar, ambassadörer och supportrar. Under evenemanget spelade den iranska Balouchi-kompositören och sångaren, Rostam Mirlashari, som också är vår ambassadör, några stycken. Hans framförande satte en otrolig guldkant på vårt firande. Vi lyckades också hitta nya sponsorer till 11 studenter, samt samla in 14 655 kr i kontanta donationer, vilket är lika med ett års utbildning för ungefär 5 studenter.

Vi vill ta tillfället i akt att uppskatta insatsen och engagemanget för varje person som har korsat vägar med Yari Foundation på ett eller annat sätt under alla dessa år. Utan ert osjälviska bidrag, stora som små, skulle vi aldrig ha nått så här långt.

Vi känner oss tacksamma och privilegierade att få påverka livet för våra 1000 nuvarande studenter samt tusentals tidigare alumner. Vi är evigt stolta över varje nuvarande och tidigare alumn som Yari någonsin har stött. Vi känner oss väl avlönade för vårt hårda arbete när vi får höra framgångshistorier från våra studenter. Detta är också bränslet till vår passion för att nå fler ekonomiskt marginaliserade studenter.

Vi drömmer om en värld där varje barn har tillgång till utbildning. Därför har vi satt ett ambitiöst mål att stödja 5000 studenter per år fram till år 2023. Vi är redo att öppna våra vingar och nå ut till fler ekonomiskt marginaliserade studenter. Följ med oss på denna fantastiska resa där vi förändrar liv och hjälper till att göra världen lite bättre.