fbpx
Home-new2021-07-29T09:26:35+01:00

YARI bygger Internatskola för flickor i Sistan- Baluchestan

YARI bygger Internatskola för flickor i Sistan- Baluchestan En av de största utmaningarna i Sistan-Baluchestan-provinsen är den låga läskunnigheten. Vårt mål är att förhindra det! Efter en större utredning som sammanfattas i denna rapport har vi valt området Lashar och byn Kahiriför skolprojektet. Undersökningen har visat att genom att bygga en större skola med övernattningsmöjligheter så kommer vi kunna hjälpa [...]

Yari Foundations årsmöte 2020

På grund av Coronavirusets spridning genomfördes årsmötet digital där verksamhetsåret 2019 redovisades samt även verksamhetsplanen för 2020 förankrades och i samband med det valdes den nya styrelsen. The graph shows the incredible development we have had in recent years and the rapidly growing rate for the last 3 years. Styrelseledamot Mina Abbasi lämnade styrelsen men [...]

1 av 5 barn saknar skolgång i Iran

Över 3 miljoner barn i Iran är berövade rätten till en skolgång. En svår ekonomisk situation
för många familjer tvingar ut barnen till barnarbete. 
Vårt mål är att förhindra det!

se och lyssna på riktiga berättelser

Vi bygger för en ljusare framtid

Sedan 1999 har YARI gett tusentals barn i Iran möjlighet att påverka sina egna liv genom utbildning. Vi tror verkligen på att kunskap om världen är det mest kraftfulla metoden för att stärka självkänslan hos barn. Det ger också barnen verktyg att själva utveckla sin omgivning till det bättre – lokalt som globalt.

YARI är en modern och agil välgörenhetsorganisation under kontroll av Svensk Insamlingskontroll. Vi bygger skolor och bibliotek i jordbävningsdrabbade områden i Iran och tillsammans med faddrar, medlemmar och entreprenörer i Sverige stöder vi för tillfället mer än 800 barn mellan 7-18 år ekonomiskt. Vårt mål är att hjälpa över 5 000 barn före år 2023.

Vi kan förändra tillsammans!

Du kan bidra på tre olika sätt:

Bli fadder till ett barn och stöd barnet månadsvis eller ge ett engångsbidrag och hjälp fler barn mot en ljusare framtid.

Våra grundvärderingar

Transparent organisation

Vi tror starkt på att vårt arbete skall ske demokratiskt och öppet. Därför kontrolleras all vår ekonomi via tre av varandra oberoende processer och rapporterna finns tillgängligt för dig att granska.

100%

Vi ser alltid till att täcka 100% av våra administrativa kostnader genom öronmärkta donationer från entreprenörer.

Vi är datadrivna

YARI är en datadriven välgörenhetsorganisation. Möjligheten att följa våra och barnens framsteg skapar bättre förutsättningar för vårt dagliga arbete – från dina donationer till barnens individuella betyg och studenternas förbättringar.

Efter mycket research bestämde jag mig för att fördela hälften av min donation till Yari Foundation. Jag lockades av den digitala ryggraden och transparensen som genomsyrar organisationen – men viktigast av allt har de en evidensbaserad modell som fungerar i praktiken och hjälper barn till en ljusare framtid.

Go to Top