16.60% Raised
8,300kr donated of 50,000kr goal
17 Donors
Campaign has ended

Varför startar jag denna insamling och varför är det viktigt för mig att på något sätt kunna bidra till unga flickors utbildning? Läs gärna mitt öppna brev som jag skrivit för den här insamlingen:

Hej, 

Mitt namn är Sandra Zohre Mobaraki, jag är  en entreprenör och föreläsare som aktivt arbetar med att utveckla Byggbranschen. Jag är född i Gävle men mina föräldrar är födda i Balochistan, och det är därifrån jag har mina rötter. 

Jag vet att mina förutsättningar förmodligen hade sett annorlunda ut om jag var kvar i Balochistan, jag vet med en stor säkerhet att jag inte hade varit den kvinna som jag är idag och jag hade aldrig kunnat bli Byggsandra.  Jag tänker oftast på hur mitt liv hade sett ut om jag varit kvar i Iran, vem jag hade varit idag och vilka värderingar jag haft. Jag vet också hur viktig utbildningen är, då den har en stor påverkan på vår egna utveckling. 

Den tillgång som vi har, till utbildning i Sverige är inte en självklarhet för alla, och den är absolut inte en självklarhet för unga flickor världen över. Det här är något som stundtals gör mig ledsen, varför fick jag tillgång till en utbildning och inte andra flickor? Jag förtjänar inte mer eller mindre än de, vi alla förtjänar att få liknande förutsättningar. 

I Iran är det över 3 miljoner barn som inte har möjlighet att gå till skolan på grund av fattigdom. Den största gruppen som är drabbad är unga flickor i Balochistan. Yari har gjort diverse undersökningar och kommit fram till att en internatskola för enbart flickor är den tryggaste och det säkraste alternativet för att flickorna (långsiktigt) ska gå kvar i skolan och utbilda sig.

Jag känner att jag har ett ansvar i att hjälpa dessa flickor, på något sätt, därav startar jag även denna insamling. Om du vill donera och investera i dessa flickors utbildning hade jag varit tacksam. enormt tacksam.

Med vänliga hälsningar, Sandra Zohre Mobaraki